Afbeelding
Neshom/Pixabay

Restaurants weer open in Sliedrecht: hoe zit het precies?

4 juni 2021 om 08:27 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

SLIEDRECHT De coronacijfers zijn de laatste weken zo gunstig dat het kabinet veel versoepelingen naar voren heeft gehaald. Zo mogen vanaf zaterdag 5 juni onder meer de restaurants en andere horecagelegenheden weer open. Ook in Sliedrecht kan eindelijk weer een vorkje geprikt worden buiten de deur. Natuurlijk nog altijd onder bepaalde voorwaarden.

Hoe dat precies zit, lees je hier:

HORECA Eet- en drinkgelegenheden mogen vanaf zaterdag 5 juni weer open tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan.

Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. 

Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen.

In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel. Zelfbediening is niet toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

ALCOHOL EN COFFEESHOPS Tussen 22.00 uur en 06.00 uur mogen geen alcoholische dranken verkocht worden. Eerder ging dit verbod in om 20.00 uur. Afhalen bij coffeeshops kan tot 22.00 uur. Dit was 20.00 uur.

De basisregels blijven gelden voor iedereen. Blijf ze volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. En bij klachten: blijf thuis en laat je snel testen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie