Afbeelding

Oproep om informatie over vergeten april-mei staking 1943 Sliedrecht

19 maart 2024 om 10:22 Historie

SLIEDRECHT Sliedrechter Laurens Koppelaar is voor een onderzoek naar de vergeten april-mei staking in 1943 in Sliedrecht op zoek naar mensen die daar meer van afweten en/of die in het bezit zijn van bijvoorbeeld foto’s, krantenknipsels en stakingsoproepen die hiermee in verband houden.

Koppelaar komt graag in contact met mensen die weten van welke bedrijven er personeelsleden aan deze staking meededen, hoe die staking in Sliedrecht verliep of die andere relevante informatie hebben.

Hij is ook op zoek naar informatie over de arrestatie van Cornelis Willem de Kok. Hij nam deel aan de staking bij Scheepswerf De Merwede in Hardinxveld-Giessendam en is op 3 mei 1943 als wraakactie door de Duitse bezetter opgepakt en naar Rotterdam gebracht waar hij nog diezelfde avond is gefusilleerd. Tot dusver bekend is hij daarmee het enige Sliedrechts slachtoffer. Ook wie andere Sliedrechters kent die ook tijdens deze staking door de Duitse bezetter is gearresteerd en/of gefusilleerd, spreekt Koppelaar graag. Hij komt graag in contact via laurenskoppelaar@live.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie