Het boek en een expositie over de Bonkelaar in het Sliedrechts Museum moeten hand in hand gaan.
Het boek en een expositie over de Bonkelaar in het Sliedrechts Museum moeten hand in hand gaan. Michiel van Houselt

Boek over herinneringen Bonkelaar

1 november 2020 om 15:39 Historie

SLIEDRECHT Het is nu echt een Sliedrechts feest. Michiel van Houselt, initiatiefnemer ‘boek herinneringen aan de Bonkelaar’ is een vruchtbaar samenwerkingsverband aangegaan met het Sliedrechts Museum. Hij heeft op aanraden van Ad van Willigen, Bas Visser en Bert Gort Drukkerij van den Dool benaderd het boek daar te laten drukken. Ernst van den Dool was direct razend enthousiast en wil echt een koffietafelboek vervaardigen zodat werkelijk niets van de ingebrachte foto’s en ander ingebracht materiaal verloren gaat. Michiel van Houselt had grote kopzorgen omtrent het aantal pagina’s (350) en het aantal woorden per pagina. Het zou de prijs of de inhoud van het boek danig beïnvloeden en nog erger - beknotten. Dat is nu verleden tijd dankzij Ernst van den Dool. De prijs van 29,95 blijft ook staan. Het boek is voor Sliedrechters en over Sliedrechters. Het boek is zeker van Sliedrechters gezien het schitterende ingebrachte materiaal van vele bezoekers van de Bonkelaar. Elke inzender staat vermeld in het boek.

Het bedrijfsleven liet zich ook niet onbetuigd en heeft ondanks de gesel van de coronagevolgen financieel bijgedragen aan het boek. Met dank aan de sponsoren: SBO Service, Reno Auto Service, Stichting De Kaai, Zonnestudio Sundreams, RTR Barging, KPS Keukens, Hardeman BV, De Noord Verzekeringen BV, Schildersbedrijf S. de Ruiter, Royal Boskalis Westminster NV, Albert Heijn, Van Es Glas service, Richard Buitengoed BV, Lift Lease BV, Print Elektronica Dordrecht, De Winter Kleur, Xpon BV, Decolicious Sliedrecht, Boerman Transport BV, ElectroNetten BV.

Exacte verschijningsdatum van het boek en de distributie locaties en datum expositie zal in de maand november / december bekend worden gemaakt in alle voorhanden zijnde media.

Het is nog steeds mogelijk tastbare herinneringen aan te leveren voor de geplande expositie in het Museum Sliedrecht. Email Bert Gort - brtgort@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie