Joost Verhoef (links) neemt de voorzittershamer over van Ad van Willigen.
Joost Verhoef (links) neemt de voorzittershamer over van Ad van Willigen. Marjanne Dijkstra

Nieuwe voorzitter voor museum

Historie

SLIEDRECHT Een schitterende nieuwbouw werd er afgelopen jaren gecreëerd bij het Sliedrechts Museum. Het bracht drie belangrijke pijlers binnen geschiedenis in Sliedrecht - het Sliedrechts Museum, de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) en De Stamboom - weer bij elkaar onder één dak. Voorzitter Ad van Willigen van het museum draagt per 1 december het stokje over aan Joost Verhoef

door Marjanne Dijkstra

Ad van Willigen is zes jaar voorzitter geweest van het museum. ,,Er is een tiet van komme en een tiet van goan. Met alle respect, maar ik vind dat als je ouder bent, je niet te lang op dezelfde plek moet blijven zitten. Samen met de voorzitters van de HVS en De Stamboom heb ik in die jaren de banden aangehaald en samen hebben we goede afspraken gemaakt. Sinds een jaar zitten we hier weer samen onder één dak. Het museum had een stoffig imago, maar met de nieuwe tijdlijn met de geschiedenis van het jaar 1000 tot nu, heeft het weer nieuwe impulsen gekregen. Ook de club van 100 ben ik trots op. Honderd mensen die elk jaar 100 euro inleggen om mooie dingen in het museum te kunnen realiseren."

Joost Verhoef heeft zin in zijn nieuwe positie bij het Sliedrechts Museum. ,,Toen ik vijf jaar geleden met pensioen ging, zei ik dat ik veel wilde reizen. Ik was nog veel bezig met de Stichting Stedenband Sliedrecht-Orastie, maar verder had ik me voorgenomen geen grote functie te gaan bekleden. Ik wilde vooral projecten doen: leuke dingen in Sliedrecht, die je ook weer afsluit. Ik heb een klein jaartje niets gedaan en toen kwam het museum op mijn pad. Ze spraken het vertrouwen in me uit en dit sprak me aan. Ik ben naast mijn interesse voor cultuur, heel benieuwd naar de mensen die in het museum staan. Als directeur van verschillende basisscholen heb ik altijd veel contacten gehad met mensen. Ik wil graag weten wie hier is, wie wat doet en waar hij of zij blij van wordt. Omdat het museum draait op vrijwilligers vind ik het heel belangrijk dat zij het naar hun zin hebben. Ook zie ik uit naar de samenwerking met de HVS en De Stamboom. Ik wil ook graag de samenwerking met het onderwijs nog meer oppakken."

Het museum maakte eerder de keuze om dicht te gaan. Verhoef: ,,Ik verwacht dat dat sowieso tot na de jaarwisseling zo blijft. We zijn voorzichtig met onze oudere groep vrijwilligers. We hopen in het nieuwe jaar weer open te gaan." Meer informatie: www.sliedrechtsmuseum.nl.

advertentie
advertentie