Het boek beschrijft onder andere de unieke flora en fauna in het gebied
Het boek beschrijft onder andere de unieke flora en fauna in het gebied Frank Saris

Boek over zes eeuwen Biesbosch

Historie

BIESBOSCH  Frank Saris werkte vier jaar aan zijn boek “De Biesbosch. Na zes eeuwen land van het (weer) levende water”. Het boek brengt zowel de natuurwaarde als de cultuurhistorische waarde van dit unieke gebied treffend in beeld, dat zes eeuwen geleden ontstond na de Sint Elisabethsvloed van 1421. 

Samen met een aantal andere Biesbosch-prominenten gaf Frank Saris, voormalig directeur van Sovon Vogelonderzoek Nederland, dit spraakmakende boek gestalte. Het boek is één groot pleidooi om dit unieke zoetwatergetijdengebied op waarde te schatten en te koesteren. De karakteristieke flora en fauna komen in het boek ruimschoots aan bod. 

‘De Biesbosch na zes eeuwen ….’ verschijnt op 15 juni en gaat € 39,95 kosten. Het boek is reeds bij voorinschrijving te koop bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch met 5 euro korting, voor € 34,95.  De voorinschrijving staat open op www.biesboschboek.nl de boekensite van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch en museum Twintighoeven. Opbrengsten van www.biesboschboek.nl komen ten goede aan Strix Boekenfonds, een fonds dat in het leven geroepen is voor het uitbrengen van nieuwe uitgaven over de Biesbosch.  

 “De Biesbosch na zes eeuwen” is een prachtig grootformaat boek (32 x 24 cm) met 328 pagina’s en rijkelijk voorzien van schitterende foto’s. Gebonden in hard cover en met een linnen rug. Op www.biesboschboek.nl is een voorproefje van het boek te bekijken.

Een inkijkje in het Biesbosch boek
advertentie
advertentie