Afbeelding
prive

Historisch moment van 50 jaar geleden

Historie

SLIEDRECHT Op 2 mei 1972 is door burgemeester van Hofwegen de eerste paal geslagen voor het cultureel centrum De Bonkelaar in Sliedrecht, waar vele verenigingen jaarlijks optraden. 

Het slaan van die paal vond plaats onder het oog van de architect en de initiatiefnemers voor de bouw van de Bonkelaar. Net als velen van die prominenten is ook het gebouw niet meer daar. Gelukkig is er wel het boek over de geschiedenis van de Bonkelaar verschenen en was er een expositie eind vorig jaar in het Sliedrechts Museum te zien. 

In het jaarverslag 2021 van het museum zijn nog wat hoogtepunten van de expositie gememoreerd. Nog steeds wordt het boek uitgeleend door de plaatselijke bibliotheken. Ook zal zodra de leestafels in de artsenpraktijken en openbare ruimtes weer in gebruik zijn, dankzij de gift van de Rotaryclub, op enkele daarvan het veelzijdige Bonkelaar-boek bekeken kunnen worden. Het als historisch erfgoed aangemerkte boek zal zo de herinnering aan het gebouw en de vele activiteiten die daar plaats vonden levend houden.    

Afbeelding
Afbeelding
advertentie