Plaatje vanuit het museum
Plaatje vanuit het museum museum De Koperen Knop

AFSLUITING EXPOSITIE OKK 100 SPRINGLEVEND

Kunst Deel je nieuws

De expositie over de honderdjarige gymnastiekvereniging OKK nadert haar einde. Nog tot en met 23 november 2019 kan het publiek komen genieten en herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. In de expositie wordt niet alleen samengewerkt tussen het museum  en OKK maar wordt er ook een beeld neergezet van de geschiedenis van de vele vormen van gymnastiek.   

 

EXPOSITIE

De expositieruimte van het museum biedt de bezoekers een grootse diversiteit aan materialen. Aan de hand van heel veel foto’s, uniek filmmateriaal en een grote hoeveelheid historische en moderne gymnastiekvoorwerpen krijgt de bezoeker een totaalbeeld van de ontwikkeling van het ‘gymnastieken’ in honderd jaar tijd. In de begintijd van haar bestaan zorgde OKK voor een totaal nieuw gebeuren in het dorp. Anno nu vindt menigeen dit gymnastiekgebeuren misschien wel een beetje ‘softy’. Op de expositie is te zien dat dit laatste zeker niet het geval is: OKK is springlevend!  

 

OVER HET MUSEUM

In De Koperen Knop wordt hard gewerkt aan de laatste voorbereiding van de volgende expositie, getiteld Onder Nul, waar schaatsen en van alles rondom het verdere ijsplezier een grote plaats inneemt. De komende maanden zijn er ook enkele bijzondere activiteiten, zoals een kinderworkshop kerststukje maken (11 december 2019) en een speciale high tea (17 december 2019). Vanaf begin december komt de kerstversiering in het museum en dan zal het museumcafé worden omgedoopt tot een koek- en zopietent, met leuke en lekkere speciale winteraanbiedingen.

 

INFORMATIE  

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook op tweede kerstdag is het museum van 13.00 tot 17.00 uur open.

Voor groepsbezoeken en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte is er een nieuwe arrangementenfolder 2020, die u ook op de website kunt vinden.

Plaatje vanuit het museum
Plaatje vanuit het museum
advertentie
advertentie