Museum De Koperen Knop
Museum De Koperen Knop Ewoud Klop

MUSEUM DE KOPEREN KNOP WEER OPEN

Kunst Deel je nieuws

Op 2 juni 2020 gaat het cultureel en historisch centrum in de Alblasserwaard weer open voor het publiek. Uiteraard zijn in en rondom De Koperen Knop maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo geldt er een maximum aantal bezoekers, zijn er bezoektijden en geldt overal de anderhalve meter maatregel. 

 

EXPOSITIE DUIZEND SPELDENPRIKKEN

De bijzondere expositie van textiele kunst blijft nog tot en met zaterdag 20 juni 2020 te zien. Het werk van de kunsttextielgroep StiQS was er al ten tijde van de gedwongen sluiting van de musea in Nederland en zal nu nog enkele weken te zien zijn. Het werk is te koop.

 

BEZOEKREGELING

Om te voorkomen dat er tegelijkertijd teveel bezoekers in het museum aanwezig zijn vraagt het museum uw komst van te voren aan te kondigen: Dat is heel eenvoudig:

·         U bedenkt wanneer u wilt komen.

·         U vult het reserveringsformulier op de website in of u mailt naar reserveringen@koperenknop.nl. Als u geen internet hebt belt u 06-12333824 (maandag – vrijdag 09.00-17.00 uur). Als u twee dagen vooraf reserveert, krijgt u tijdig bericht terug.

·         U vermeldt uw naam, adres en welke tijd (of shift) u wilt komen.

·         Er wordt gekeken of er ruimte is in de betreffende shift en u krijgt een reactie.

Als u onverwacht naar het museum wilt komen kan het zijn dat u even moet wachten.  

Ook voor de vrijwillige personeelsleden gelden er maximalen en andere beperkende maatregelen.

 

MUSEUMCAFÉ, TERRAS EN THEETUIN

U bent ook weer van harte welkom voor een drankje, eventueel met iets erbij. In het museumcafé (maximum aantal personen) en het naastgelegen terras kan dat alle openingstijden. De theetuin is weer van woensdag t/m zaterdag van 13.00-16.30 open. Op het terras en in de theetuin geldt de anderhalve meter afspraak.

 

PROGRAMMA 2020

De rest van het programma van 2020 gaat gewoon door. Na de zomerexpositie Spannende Troep komt Het Kinderboek en vervolgens sluit het museum 2020 af met Mijn Meter Rood. De groots opgezette expositie 75 Jaar Vrijheid gaat dit jaar niet door, maar wordt naar april en mei 2021 doorgeschoven.     

 

HET MUSEUM

Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Voor verdere informatie: www.koperenknop.nl of u belt met 0184-611366 of mailt naar koperenknop@koperenknop.nl.  

advertentie
advertentie