Afbeelding
Sliedrechts Museum

Nostalgie tijdens De Bonkelaar-expo in Sliedrechts Museum

22 oktober 2021 om 08:46 Kunst

SLIEDRECHT In het Sliedrechts Museum opent zaterdag 30 oktober een expositie over cultureel centrum De Bonkelaar. In september 2020 verscheen een boek over cultureel centrum de Bonkelaar, samengesteld door Michiel van Houselt. Dit gemeenschapscentrum werd in 1974 geopend en heeft voor vele inwoners van Sliedrecht en wijde omgeving fijne herinneringen. Jongeren hielden er hun feesten tijdens de optredens van hun favoriete bands in Club J&B. Iedereen kon genieten van de vele bekende artiesten die in het theater optraden. En vele verenigingen, bedrijven, scholen, kerken etc. hielden er hun bijeenkomsten.

Naar aanleiding van het boek besloot het museum al snel er een expositie aan te wijden. Helaas moest dat door corona worden uitgesteld. Nu is het dan zover dat iedereen de Bonkelaar Experience kan meemaken aan de hand van foto’s, krantenknipsels en filmbeelden. Voor velen in en buiten Sliedrecht een feest van herkenning.

Het museum, gelegen aan de Kerkbuurt 99-101 in Sliedrecht (aan de wandelpromenade), is geopend op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. De toegangsprijs is 2 euro voor een volwassene en 1 euro voor een kind. Pinnen is mogelijk. Het boek over de Bonkelaar is in het museum te verkrijgen à € 29,95. Meer informatie over het Sliedrechts Museum is te vinden op www.sliedrechtsmuseum.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie