Afbeelding
Nationaal Baggermuseum

Maarten Kleinhans geeft lezing in Baggermuseum

Kunst

SLIEDRECHT Nederland is een grote Delta van rivieren en lange kustgebieden. Het water heeft een enorme invloed op ons wonen en werken. Het verandert continu de loop van de rivieren, de kustgebieden, de begroeiingen, etc. Kunnen we invloed hebben op het water en de daardoor veranderlijke patronen van onze kust, rivieren en begroeiingen? En is het misschien zelfs mogelijk die veranderingen te voorspellen? Onderzoeker Maarten Kleinhans komt zaterdagmiddag 9 april, tijdens de Museumweek, een lezing geven over zijn onderzoek.

Maarten Kleinhans probeert te begrijpen hoe deze patronen zich vormen door ze na te bootsen in computermodellen en experimenten in stroomgoten (’zandbakken’), met name in de Metronoom, te doen. Maarten is hoogleraar rivieren en delta’s aan de Universiteit Utrecht.  Hij werkt niet alleen met zijn studenten maar ook veel met kinderen en jongeren aan zijn projecten. Onderzoekgegevens worden gedeeld met bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Deltares en bedrijven. Met zijn enthousiasme weet hij veel mensen te boeien. 

De lezing begint om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) in het Nationaal Baggermuseum. De kosten voor de lezing, inclusief 1 consumptie, bedragen 6 euro. Aanmelding via een berichtje naar reserveringen@baggermuseum.nl. Na de lezing is het museum geopend voor publiek, entree 6 euro, gratis toegang met Museumkaart. 

Maarten Kleinhans
advertentie