Afbeelding
Sliedrechts Museum

Museale uitstraling voor het Sliedrechts Museum

27 september 2023 om 12:56 Kunst

SLIEDRECHT De ramen van het oude raadhuis aan de Kerkbuurt – nu Sliedrechts Museum – zijn voorzien van nieuwe rolgordijnen. Als je voortaan langsloopt, krijg je een mooi inkijkje van het museum: een blik op de oude raadzaal aan de ene kant en aan de andere kant een paar voorbeelden van de vaste collectie van het museum.

Van de officiële onthulling is een mooie film gemaakt door Dick van den Berg (A1 studio). De gordijnen zijn gemaakt met hulp van ddreklame en Luxaflex. Je kunt er nu echt niet meer omheen: Aan de Kerkbuurt ligt een prachtig historisch museum dat de geschiedenis van Sliedrecht vertelt. In de Tijdlijn volg je de geschiedenis van ons 1000 jaar oude dorp en in de vaste exposities beneden kun je zien hoe het leven vroeger was in Sliedrecht.

Momenteel is er de wisseltentoonstelling over 100 jaar raadhuis met prachtige foto’s, objecten en een film over deze periode. Tevens is er een mini expositie over ruim 100 jaar Christelijke Oratorium Vereniging Soli Deo Gloria en in het bijzonder over de restauratie van het even oude prachtige vaandel van deze zangvereniging.

Het museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Entree is slechts 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen en voor museumjaarkaarthouders.


Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie