Internationale vrouwendag in de bibliotheek

21 februari 2024 om 14:36 Lokaal Deel je nieuws

Op 8 maart 2024 is het Internationale Vrouwendag met als thema “Een Wereld, Duizend Vrouwen”. Bibliotheek AanZet organiseert samen met Stichting Kunst uit geweld een Bewegathon vanaf de Muziektent tot aan de Bibliotheek. Het maakt niet uit hoe je in beweging komt (lopen, fiets, rolstoel) als we maar samen in beweging komen voor de rechten van vrouwen en meisjes vanaf 13.30 uur. Graag aanwezig vanaf 13.15 uur.

Vanaf 14.00 uur ben je welkom in de Bibliotheek om verder te praten en deel te nemen aan het middagprogramma dat duurt tot 16.30 uur. Wethouder Cees Paas zal om 14.00 uur het schilderij “Verbinding” onthullen van Esther Veerman dat een plek zal krijgen in de Bibliotheek.

Esther Veerman geeft voorlichting vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid en zal iets vertellen over hoe het haar lukte om sterker te worden door te leren praten over wat haar is overkomen.

Meilani de Bruijn geeft een assertiviteitstraining voor vrouwen. In deze training gaat het over het ontdekken van de eigen kracht en het leren kennen van eigen grenzen. De training start rond 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. je kunt je aanmelden via de website of teamsliedrecht@bibliotheekaanzet.nl

Tevens is er via Sliedrecht24.nl een podcast te beluisteren voorafgaand aan dit event. Daarin zijn ds. Alexander Veerman en Esther Veerman samen te beluisteren. Ze spreken over de impact van ongewenste grensoverschrijdingen en huiselijk geweld, en de rol van de samenleving. Beiden zijn

advertentie
advertentie