Lotte van Drunen knap vierde in WK 65cc in Australie

27 augustus 2018 om 10:31 lokaal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen is in het wereldkampioenschap 65cc in het Australische Horsham op een vierde plaats geëindigd. Het 11-jarige meisje uit Sliedrecht wist in de eerste manche van rond de vijftiende plaats helemaal terug te komen naar een tweede positie. In de tweede manche had ze in de beginfase de vijfde plaats in handen maar verloor gedurende de wedstrijd een aantal posities en werd op een achtste plaats afgevlagd.

Lotte vertrok begin vorige week met haar familie naar Horsham in Australië. Op woensdag kwam ze aan op het circuit waar ze twee interviews had. Ze had veel last van het tijdverschil maar had toen nog drie dagen om fit te worden en gelukkig lukte dat. Op vrijdag stonden de technische keuring op het programma, een interview met MXGP en in de avond werden de landen gepresenteerd.

Op zaterdagochtend was het eindelijk zover dat ze het circuit op mocht om aan de kwalificatiedag te beginnen. Ze had de snelheid er goed in zitten en wist in de tweede vrije training een keurige zevende tijd neer te zetten. Later op de dag wist Lotte ook in de tijdtraining een scherpe tijd neer te zetten en kwalificeerde zich als tiende voor de wedstrijd. Tevreden keerde ze terug naar het paddock en begon aan de voorbereiding op de manches op zondag.

Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit veranderd in een grote modderpoel. Het harde circuit van de zaterdag was nu heel anders en zeer glad geworden. In de warm up ging het rijden lekker met Lotte maar wel kwam ze een keer ten val.

De eerste manche kwam steeds dichterbij en Lotte vertrok met veel zin richting de start. Toen het starthek viel kwam ze niet goed weg en kwam pas rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Al snel wist ze plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een achtste plaats. In de daaropvolgende ronden zette ze haar opmars verder en wist de manche uiteindelijk af te sluiten op een hele nette tweede plaats.

Een tikje nerveus maakte Lotte zich klaar voor de tweede manche. Ditmaal kwam ze vele malen beter weg en wist op een vijfde plaats uit de eerste ronde te komen. Ze bleef keurig haar wedstrijd rijden maar moest gedurende de wedstrijd toch een paar plaatsen prijsgeven en finishte als achtste.

Met een 2-8 in de manches eindigde ze in het dagklassement op een gedeelde derde plaats maar omdat haar uitslag in de tweede manche minder goed was dan die van de andere rijder werd ze als vierde geklasseerd. Dit was voor Lotte best zuur maar desalniettemin heeft ze tussen de 39 jongens een fantastische prestatie neergezet. Met deze prestatie is Lotte het beste meisje ooit in een WK Jeugd wedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie