Lotte van Drunen aan de macht in het ONK 65cc in Veendam

4 september 2018 om 09:47 lokaal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft in Veendam beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen weten te winnen. De dame uit Sliedrecht hield in de eerste manche de kopman onder druk en wist in de slotfase te profiteren van een foutje. In de tweede manche nam ze gelijk de koppositie in handen en won met een ruime dertig seconden aan voorsprong.

In de zomermaanden heeft Lotte alles in het werk gesteld om goed voorbereid af te reizen naar de EK finale in Tsjechië en het wereldkampioenschap in Australië. Betreft de wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap was er even een zomerstop maar dit ging het afgelopen weekend weer verder in Veendam. Op haar door RK service geprepareerde reservemotor begon Lotte met veel zin aan de training en wist een nette tweede tijd op de klok te zetten.

Bij de start van de eerste manche was Lotte haar reactie niet heel goed maar dook toch als derde de eerste bocht in. Al snel wist ze de tweede man te passeren en probeerde de aansluiting te vinden met de kopman die op dat moment al een aantal seconden voor lag. Met constante rondetijden kon Lotte bij blijven en toen de kopman met nog drie ronden te gaan een foutje maakte wist Lotte de eerste plaats over te nemen. Geconcentreerd rijdend gaf ze de eerste plaats niet meer uit handen en won de eerste manche.

De start van de tweede manche was beter maar toch dook ze nog niet als eerste de eerste bocht in. Door in de eerste bocht de juiste lijn te nemen, kwam Lotte er wel als eerste uit en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Door gelijk een hoog tempo in te zetten, had ze aan het einde van de eerste ronde al een voorsprong op weten te bouwen van ruim acht seconden. Lotte wist het hoge tempo goed vast te houden en bleef keurig alle springbulten springen. Dit zorgde ervoor dat ze haar voorsprong uit wist te bouwen naar ruim dertig seconden en dus als de verdiende winnares over de finish kwam.

Met een dubbele manchezege pakte Lotte ook de dagzege en nam tevreden haar beker in ontvangst.

De volgende ONK wedstrijden:
23 September Arnhem
30 September Halle
7 Oktober Geldermalsen
13 Oktober Axel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie