Kunst en Evangelie komen samen op Open Monumentendag

7 september 2018 om 11:42 lokaal

SLIEDRECHT De Hervormde Gemeente Sliedrecht houdt zaterdag 8 september een expositie in de Grote Kerk. De kunstwerken die tentoongesteld zullen worden, zijn gemaakt door gemeenteleden die deelgenomen hebben aan het project 'Art & Evangelie'.

door Romy den Otter

Dit project werd georganiseerd en begeleid door Gisela Mink-Tien en Paula Redelijkheid. De werken die te zien zijn, zijn geïnspireerd op een hoofdstuk uit het Bijbelboek Handelingen. Dit hoofdstuk sluit aan op het thema van de Open Monumentendag en de Late Summerfair, dat dit jaar 'Europa' is. In Handelingen 16 wordt namelijk vermeld hoe het Evangelie in Europa is beland.

Gisela Mink-Tien vertelt: ,,Ik vind het heel mooi om de bijbelse boodschap en kunst met elkaar te verbinden. Dit soort projecten heb ik in een andere gemeente al eerder begeleid. Het is zo verrassend om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier iets van het christelijk geloof weergeeft. We hopen dat de kunstwerken nieuwsgierigheid zullen opwekken bij degenen die op 8 september komen kijken en dat deze tentoonstelling mooie gesprekken zal opleveren."

Deelnemer Arjan den Otter (47) doet mee met dit project, omdat hij het een mooie manier vindt om zichzelf te verdiepen in een Bijbelse tekst en hier vanuit verschillende invalshoeken naar te kijken. ,,Ook zie ik dit project als mogelijkheid om met anderen in gesprek te gaan over het geloof en te luisteren naar elkaars gezichtspunten", aldus Arjan. ,,Daarnaast vind ik het leuk om iets te scheppen en creatief bezig te zijn en om te zien hoe verschillend de diverse 'kunstenaars' invulling geven aan dezelfde tekst. Ik zie erg uit naar alle creaties straks."

Zondagmorgen 9 september om 9.30 uur zal er in de Grote Kerk een dienst gehouden worden die in het teken zal staan van Handelingen 16, de tekst waarop de kunstwerken zijn geïnspireerd. In deze dienst zullen ook de kunstwerken te zien zijn en gebruikt worden ter ondersteuning van de preek. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie