Alzheimercafé: Communiceren bij dementie

30 september 2018 om 11:42 lokaal

SLIEDRECHT Tineke van Sleen, werkzaam als dementieadviseur, coach en trainer bij haar eigen bedrijf 'Van Sleen Training en Innovatie', is op 1 oktober gastspreker in het Alzheimercafé Sliedrecht.

Dementie heeft ernstige gevolgen voor onder andere geheugen, taal en begrip. Kan je op een effectieve manier communiceren met iemand die dementie heeft?

Mevrouw Van Sleen zal op deze avond praktische tips en advies geven. Ook zal zij iets vertellen over begrijpen en begrepen worden. Tot slot is er de mogelijkheid om eigen ervaringen te delen en om (individuele) vragen voor te leggen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Meer informatie is te krijgen via Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl. Ook kunnen belangstellenden bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie. Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/dordrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie