Herfstvakantie in het Baggermuseum

18 oktober 2018 om 11:39 lokaal

SLIEDRECHT Tijdens de herfstvakantie (20 tot en met 27 oktober) is er van alles te beleven in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. In het kader van de Week van Ons Water is de BaggerPraktijkTuin op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober open voor kinderen van 8 jaar en ouder. Ook doet het museum mee aan de Museumkidsweek: kinderen tot en met 12 jaar kunnen in het museum komen speuren naar Tikkit, de mascotte van Museumkids.
Tijdens de Week van Ons Water (17 tot en met 24 oktober) zijn in het hele land activiteiten om ons water beter te leren kennen. Ook in het Baggermuseum leer je meer over waterveiligheid en –overlast. Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober is de BaggerPraktijkTuin geopend tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Ben je 8 jaar of ouder? Kom je eigen dijk bouwen of leer baggeren met een baggerbeugel.

Tot en met 27 oktober is er een kleine expositie van flessenscheepjes te zien in het museum, samengesteld door flessenscheepjes-vereniging 'Welkom aan Boord'. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 oktober kunnen kinderen van 8 jaar en ouder zelf hun eigen 'baggermolen-in-fles' maken. Ze zetten hun eigen houten baggermolentje in elkaar, verven deze en zetten ze in een glazen pot.

Tikkit is de mascotte van Museumkids en brengt je tijdens de Museumkidsweek naar de mooiste voorwerpen in het museum. Op zaterdag 20 oktober en dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 oktober kunnen kinderen tot en met 12 jaar in het museum op zoek naar Tikkit. Heb je 'm gevonden? Upload een foto van de plek en maak kans op een leuke prijs.

Het Nationaal Baggermuseum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer info: www.baggermuseum.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie