Droomster geniet van Jannes

27 oktober 2018 om 07:51 lokaal

SLIEDRECHT Onlangs mocht een team van Stichting Dromen zonder beperking weer een mooie droom in vervulling laten gaan. Dit keer de droom van Corrie, een gezellige dame van 53 jaar met een verstandelijke beperking. Haar droom was een meet and greet met haar grote idool: Jannes.

Al vroeg in de ochtend meldde het team zich bij de woning van de droomster. Hier was ook haar zus Ria al aanwezig, zij zou zich op verzoek van Corrie bij het droomgezelschap van deze dag voegen.

Om even de spanning weg te nemen werd eerst even genoten van een kopje koffie met een stukje taart. En niet zomaar één, maar de lieve mensen bij Multivlaai Sliedrecht hadden deze voorzien van een foto van Jannes. Het volgende cadeau, verzorgd door Vimotec, was een set van een mooie broek met bijpassend shirt. Omdat Corrie had aangegeven graag 'in vol ornaat' haar idool te willen ontmoeten, had het droomteam gezocht naar een fijne kapster/make-up artist, en die gevonden in de persoon van Monica de Ruijter. Dat deze dame de juiste persoon was bleek al snel; binnen korte tijd had een metamorfose zich voltrokken.

Geheel naar wens van de droomster vertrok het gezelschap daarna in een witte auto richting Tiel, waar men korte tijd later warm werd ontvangen en begeleid naar de VIP-tent. De organisatie van het smartlappenfestival had hiervoor gezorgd.

De volgende uren kunnen alleen maar beschreven worden als genieten met een grote G. Onder een stralend zonnetje kwam de ene na de andere artiest voorbij. Door de mooie plek die de droomster toegewezen was, naast het podium en op nog geen 2 meter afstand van de trap waar de artiesten het podium betraden en ook weer afkwamen, deed zich de gelegenheid voor om met bijna alle artiesten op de foto te gaan. De mooie foto's samen met Jaman Zanger, SjanSjee, Kees Verlee, Henk Dissel, Mark Fledderman, Wesley Bronkhorst en Sieneke Peeters zullen zeker een mooie toevoeging zijn aan het fotoboek wat van deze dag gemaakt zal worden.

Maar, het absolute hoogtepunt moest nog komen. Tijdens het optreden van Frans Duijts kwam Richard van de organisatie naar de droomster toe en gebaarde om met hem mee te komen. Nog geen minuut later kwamen de droomster en het team binnen in een beveiligde ruimte en daar zat niemand minder dan...Jannes! Hij begroette Corrie warm, nam tijd voor foto's en daarbij kreeg de stralende, beetje verlegen dame alle gelegenheid om te luisteren naar de antwoorden op de vragen die zij in de dagen ervoor samen met haar begeleider had opgeschreven. Na de overhandiging van een bedankje werd het dan toch echt tijd om naar het podium te vertrekken.

Het optreden van Jannes werd er eentje om niet te vergeten. Corrie zong, danste en straalde. Tijdens het optreden viel het oog van de zanger op Corrie, hij knielde bij haar en vroeg haar om haar favoriete nummer. Dat droeg hij enige minuten later op aan haar.

Na zo'n indrukwekkende dag met zo'n mooie finale is het dan tijd om te vertrekken. Om even later bij te komen van alle emoties tijdens een smakelijk diner in restaurant BuitenSporig. Het enige restaurant in Tiel dat op deze dag kon voorzien in het lievelingseten van Corrie: verse gekookte mosselen.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie