GroenLinks test toegankelijkheid OV voor Rolstoelgebruikers

1 november 2018 om 10:04 lokaal

GORINCHEM Berend Potjer en Bülünt Ünlü van GroenLinks reisden in een rolstoel van Rotterdam naar Gorinchem en via Schoonhoven weer terug naar Rotterdam. Op deze wijze hebben zij de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor rolstoelgebruikers in Zuid-Holland getest. Hun ervaringen delen zij in een filmpje.

Berend Potjer is lijsttrekker van GroenLinks in Zuid-Holland: ,,Je kan praten over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, maar nog beter is om het zelf te ervaren. Ik wil de medewerkers van de NS, Connexxion en Syntus bedanken voor hun hulpvaardigheid, zij maakten van de reis een succes. Zonder hen waren wij de treinen en bussen niet in- en uitgekomen en hadden wij op het station vastgezeten. Er blijken nog best veel problemen te zijn voor rolstoelreizigers: te steile hellingen en opritten, obstakels op straat en ontbrekende veiligheidsvoorzieningen in bus en trein voor de twee(de) rolstoel."

Bülünt Ünlü, permanent gebonden aan een rolstoel en fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam Centrum: ,,Natuurlijk ben ook ik blij met de medewerkers die ons hielpen, maar als rolstoelgebruiker wil ik vrij zijn: vrij om zonder hulp zelfstandig door deze mooie provincie te reizen. Dat is hoe het VN-verdrag voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een beperking bedoeld is."

GroenLinks wil dat het openbaar vervoer geen belemmering biedt voor rolstoelgebruikers die met zijn tweeën reizen. GroenLinks heeft hier vragen over gesteld aan het provinciebestuur van Zuid-Holland.

advertentie
advertentie