Vraag naar ondersteuning bij opvoeding groei

12 november 2018 om 19:17 lokaal

REGIO In Nederland hebben 40.000 ouders van Home-Start vrijwilligers ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee. Ook gemeente Dordrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht voert het Home-Start programma uit. Afgelopen jaar zijn hier meerdere gezinnen met kinderen ondersteund.

Nu het programma vijfentwintig jaar in Nederland wordt aangeboden, organiseert ook Home-Start Drechtsteden feestelijke activiteiten. Ons doel is het verbinden van ouders, kinderen en vrijwilligers zodat niemand er alleen voor staat. Onze coördinator vertelt: ,,In de Drechtsteden gaan we medio 2019 een leuk uitstapje organiseren voor de Home-Start gezinnen en de vrijwilligers. We gaan met z'n allen een dagje naar het Plaswijckpark in Rotterdam, waar het voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën genieten is."

Het jubileumjaar eindigt in de week van de opvoeding 2019. Wij hopen dan terug te kunnen kijken op een succesvol jubileumjaar, waaraan Home-Start gezinnen en vrijwilligers een leuke herinnering bewaren. Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Meer informatie: www.home-start.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie