Lustrum Winterfair 'Out of the door'

17 november 2018 om 08:52 lokaal

SLIEDRECHT Vrijdag 23 november is het zover, tussen 18.00 uur en 21.00 uur zal voor het vijfde jaar op rij de Winterfair 'Out of the door' plaatsvinden. Een jubileumjaar voor de gezellige 'winterse' buitenmarkt in de Oude Uitbreiding.

door Bettine Brouwer

Organisatoren Diana Baan en Ronella Aantjes zijn trots op het evenement en doen een oproep: ,,We nodigen iedereen, die houdt van woonaccessoires, brocante, zelfgemaakte en tweedehands spullen en heel veel andere leuke zaken, van harte uit om langs te komen deze avond. Bewoners hebben hun zolder en kelder leeg geruimd en verkopen deze avond hun waar vanuit de voordeur, tuin of kraam. Er is uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht, met onder andere heerlijke erwtensoep, worst en oliebollen die langs de route te verkrijgen zijn."

,,We kunnen wel zeggen dat de Winterfair inmiddels naam heeft gemaakt in de wijk en er helemaal bij hoort. Het evenement kan in hetzelfde rijtje worden geschaard als Sinterklaas en Kerst", vertelt Ronella. Beide dames zijn sinds maanden bezig met de voorbereidingen en kijken erg uit naar deze avond. ,,Afgelopen zomer heb ik in Frankrijk mooie spulletjes voor de fair op de kop getikt, dus zelfs op vakantie ben ik ermee bezig", lacht Diana.

Diana en Ronella zijn eerder dit jaar begonnen met flyers uitdelen met de oproep aan de bewoners in de wijk om mee te doen als kraamhouder en dat werd direct goed ontvangen. Zo'n 45 deelnemers zullen in de gezellig verlichte straten van de Oude Uitbreiding (Adriaan Volkersingel (achterzijde), Hugo de Grootstraat, Joh. Kraaijeveldstraat, Piet Heinstraat, Piet Rijsdijkstraat, Oranjestraat en Burg. Drijberplein) hun koopwaar uitstallen.

,,Wat ik vooral mooi vind om te zien, is dat deze avond de mensen in de wijk en daarbuiten samenbind. Men ontmoet elkaar op straat, raakt aan de praat, loopt een eindje met elkaar op of eet een erwtensoepje samen", aldus Ronella. Diana vult aan: ,,Vorig jaar zijn zelfs bezoekers uit België geweest, zij hadden gelezen over de Winterfair. Dat vind ik dan toch wel weer heel leuk. Ook overdag de kramen opbouwen en de voorbereidingen treffen, maakt dat je het met elkaar onderneemt en er gezamenlijk iets moois van probeert te maken."

Als het aan de dames ligt, gaan zij nog jaren door met de organisatie. ,,We hebben nog genoeg ideeën om ten uitvoer te brengen", aldus het tweetal. ,,Op naar het volgende jubileum!"

Wil jij als wijkbewoner ook graag deelnemen? Aanmelden kan nog via: winterfairoutofthedoor@outlook.com. In verband met schaarste in parkeergelegenheid, vraagt de organisatie aan de bezoekers van de fair om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Het eventueel parkeren van de auto kan bij de brandweerkazerne of langs de Adriaan Volkersingel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie