Spinningestafette Roparun levert 3500 euro op

16 november 2018 om 10:02 lokaal

SLIEDRECHT De afgelopen vrijdag 9 november gehouden Spinningestafette voor de Roparun is opnieuw een groot succes geworden. De 22 fietsen die belangeloos beschikbaar gesteld waren door sportschool Fitter -bij de Wit- zijn voor een groot gedeelte in de avond bezet geweest.

De Spinningestafette was georganiseerd door het Roparun team Steamwork uit Sliedrecht. Zij gaan met Pinksteren 2019 voor de 8e keer meedoen aan deze monsterestafette die lopend over een afstand van 520 kilometer wordt afgelegd vanaf Parijs naar Rotterdam. Hier doen ruim 250 teams aan mee en tel daarbij de bijna 100 teams op die vanuit Hamburg deze loop doen en je komt aan bijna 8000 sportievelingen die het Pinksterweekend weer in touw zijn. En deze zijn ook het hele jaar bezig om met diverse acties zoveel mogelijk geld op te halen voor de zorg voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Denk daarbij bij hoofdhuidkoelers, inrichting van hospices, het ter beschikking stelling van vakantiebungalows en dit jaar ook een grote donatie aan het prinses Maxima instituut.
Een van de succesvolle acties was dus deze spinningestafette waarbij de Steamwork leden vele collega's, vrienden en familie hadden opgetrommeld om hun beste beentje voor te zetten. Het leverde het mooie bedrag van bijna 3500 euro op.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie