Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Geen ruimte voor strandbad in Sliedrecht

29 november 2018 om 09:52 lokaal

SLIEDRECHT In Sliedrecht is geen locatie beschikbaar om een nieuw strandbad van de landelijke recreatieformule BillyBird neer te zetten.

Tot die conclusie komt het college van b en w en de directie van BillyBird na een bezoek aan een recreatiepark van de kleinschalige formule in Volkel. De gemeenteraad is hierover op de hoogte gesteld middels een informatiebrief.

BillyBird beschikt ook over een park in het Limburgse Beesel en wil verspreid over Nederland meerdere recreatieparken openen. Sliedrecht had het derde strandbad volgens het BillyBird-concept kunnen worden. Tijdens de zoektocht in Sliedrecht kwam het Recreatief Knooppunt Sliedrecht in beeld. Het gebied ten oosten van de N482 tussen de Betuwelijn en de Kweldamweg biedt evenwel onvoldoende ruimte om een strandbad aan te leggen.

De twintig hectare tellende westzijde van dit gebied moet binnenkort plaats bieden aan zowel een toeristische overstapplek (TOP), een voetbalcomplex, een wandelgebied als een parkeervoorziening. De resterende zes hectare aan de oostkant is ontoereikend om het strandbad aan te kunnen leggen. Ook een strandbad in afgeslankte vorm, zonder attracties, bleek een onhaalbare kaart. Ook BillyBird-eigenaar Ton Derks deelt deze mening. Hij diende afgelopen zomer een verzoek in om in Sliedrecht een recreatievoorziening te mogen openen.


Sliedrecht had wel oren naar het verzoek. De formule combineert recreatie (een 'druktezone' met onder meer strand, water, speeltuinen en attracties) met natuur (bijvoorbeeld een oeverzwaluwwand en een observatiehut). Het streven van het familiebedrijf is om jaarrond vermaak te bieden aan bezoekers van alle leeftijdscategorieën.


In het 32 jaar geleden geopende park in Volkel, gemeente Uden, is inmiddels eenderde van de gemeentelijke bevolking lid. Bij de exploitatie van het strandbad komt geen gemeentesubsidie kijken.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie