De Wallen uit Zuid-Afrika in The Moonshine

29 november 2018 om 10:58 lokaal

SLIEDRECHT In The Moonshine staat zaterdag 1 december de band De wallen uit Zuid-Afrika op het podium.

Bij De Wallen denk je nou niet direct aan Stellenbosch in Zuid-Afrika, toch werd de rockband die zijn naam ontleende aan het beroemde deel van de hoofdstad hier opgericht. Oorspronkelijk beïnvloed door de Engelse Glamrock band 'The Darkness' ontwikkelde de band zijn eigen sound en wist door het winnen van verschillende 'Battle of the Bands' naam te maken in de lokale rock scene.

Met de release van hun debuutalbum 'Dirty Deals' in 2013 bewees De Wallen muzikaal te staan als een huis, wat in 2015 nog eens extra onderstreept werd met de EP '2.0'. Ook de reputatie als kick-ass live band had inmiddels serieuze vormen aangenomen en de band tourde meerdere malen door het Afrikaanse continent.

Het repertoire van De Wallen loopt over van de invloeden van verschillende rock genres en voelt, niet in de laatste plaats door de geweldige strot van leadzanger Jeandre Salt Swanepoel, als een warm badje voor rockliefhebbers. Dynamische rock zoals het bedoeld is met een prettige diversiteit en enorme geloofwaardigheid. Simpelweg een band die je als rockliefhebber gezien moet hebben.

De eerste set begint rond de klok van 22.00 uur en de entree is gratis.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie