Kerstkleedjesmarkt op Merwedeplein

12 december 2018 om 11:12 lokaal

SLIEDRECHT Zaterdag 8 december werd de eerste editie van de Kerstkleedjesmarkt op het Merwedeplein aan de Kerkbuurt gehouden. De Kerstkleedjesmarkt is een nieuwe activiteit van de Stichting Samen voor Sliedrecht, die eind september ook het succesvolle Living Statues and Art festival heeft georganiseerd. Voorzitter René Serno is enthousiast en hoopt dat het een bijdrage levert aan het uit het slop halen van de winkelpromenade. ,,De organisatie is in samenwerking met Ondernemers Vereniging Kerkbuurt (OVK) en is mede mogelijk gemaakt door makelaarsbureau Waltmann, die de leegstaande winkelruimte beschikbaar heeft gesteld", aldus Serno.

door Bettine Brouwer

Meerdere kraamhouders boden hun waar aan via kleedjes en kramen. Eén van de deelnemers is mevrouw Van Rijsbergen. Zij verkoopt onder andere zelfgemaakte spullen voor Moldavië. Dit land geldt als het armste land van Oost-Europa, de mensen hebben er niets en we willen hen de winter door helpen. De opbrengst gaat voor honderd procent naar dit goede doel", vertelt van Rijsbergen bevlogen.

Even verderop biedt mevrouw Oostrom zelfgemaakte boekenleggers, kaarten en koningshuis spullen, die zij voorheen verzamelde, aan. ,,Ik wil liever niet op de foto, maar wil wel graag meedelen dat ik erg tevreden ben over de organisatie van de markt, alles is goed geregeld en je wordt goed verzorgd", aldus Oostrom die zich erover verbaast dat er niet meer kraamhouders hebben aangemeld.

Ook Trees Magielse staat, samen met haar man Henk, op de markt met glas in lood kunst. ,,Henk is zojuist even naar huis gelopen om een paar nieuwe exemplaren te halen voor in de kraam." Ze vertelt: ,,Het bevalt me goed op deze markt. Ik heb leuke gesprekken met bezoekers, er is goede muziek van de diskjockey en we zitten hier lekker droog en warm, wat wil je nog meer!"

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie