'Burgemeesters' drinken pilsje

14 december 2018 om 19:52 lokaal

SLIEDRECHT Het is in Sliedrecht de gewoonte dat iedere vier jaar na de verkiezingen de raadsleden en burgerraadsleden een informeel gesprek met de burgemeester hebben, op het gemeentehuis of bij de raadsleden thuis. Zo ook kwam burgemeester van Hemmen langs bij Cees Westerhout, burgerraadslid van Slydregt.nu.

Ter sprake kwam onder andere het feit dat Sliedrecht in navolging van diverse andere gemeenten al sinds een jaar of 20 een heuse nachtburgemeester heeft. Jan Noldus heeft deze titel verkregen vanwege het feit dat hij meestal gekleed ging in zwart pak, zwarte hoed en zonnebril. Helaas was burgemeester Van Hemmen hiervan niet op de hoogte en wilde hier het fijne van weten.

Hij werd enthousiast en wilde dan ook kennismaken met de nachtburgemeester en gezellig een versnapering met zijn 'collega' drinken. De organisatie bleek echter nogal een punt te zijn, aangezien burgemeesters overdag werken en zijn collega 's nachts.

Na lang zoeken werd er dan toch een gaatje in beider agenda's gevonden en afgesproken in het oudste café van Sliedrecht, tevens residentie van onze nachtburgemeester, Café Korevaar. Afgelopen vrijdagavond 7 december om 19.00 uur was het dan zover.

Na het heffen van een glas op deze ontmoeting en een diepgaand gesprek over hun functies en gesprekken met het overige publiek keerde Bram van Hemmen tevreden huiswaarts.

De nachtburgemeester had hem immers op zijn hart gedrukt dat hij rustig kon gaan slapen omdat hij de nachtelijke taken zeer serieus overnam. Het bleef nog lang gezellig in het café.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie