Danser Group huurt vanaf 1 april deel gemeentekantoor

14 december 2018 om 10:37 lokaal

SLIEDRECHT Containerbedrijf Danser Group huurt vanaf 1 april 2019 de derde verdieping van het gemeentekantoor. Vanmorgen hebben wethouder Hans Tanis en directeur Ben Maelissa van Danser Group hun handtekening onder het huurcontract gezet.


Danser Group is nu nog gevestigd in een pand aan de Middeldiepstraat. Maar het bedrijf groeit en daarom wil het bedrijf verhuizen naar een locatie met meer ruimte. Bij het Sliedrechtse containerbedrijf werken 120 mensen, waarvan 45 op de locatie in Sliedrecht.

Eind september werd al bekend dat Danser Group naar de derde etage van het gemeentekantoor zou verhuizen. In oktober ging de gemeenteraad akkoord met het plan. Nu is ook bekend wanneer de huur van de derde verdieping in gaat.

Het gemeentepersoneel dat nu nog op de derde verdieping werkt, verhuist naar andere delen van het gemeentekantoor. Daar is ruimte ontstaan nadat gemeentelijke diensten op het gebied van jeugd- en gezinshulp, zorg, welzijn, werk en inkomen zijn ondergebracht in Het Bonkelaarhuis.


Voordat Danser Group verhuist, laat het bedrijf de derde verdieping eerst verbouwen en opnieuw inrichten. Die verbouwing vindt plaats in maart. Het is de bedoeling dat het containerbedrijf in april verhuist naar het gemeentekantoor.

Wethouder Hans Tanis van Economie is blij met de komst van Danser Group. ,,Hiermee wordt een deel van de leegstand in het gemeentekantoor opgevuld. Dat is een van de doelen die in het College Uitvoeringsprogramma staat. Bovendien blijft Danser Group nu gevestigd in Sliedrecht en daarmee blijven 45 banen in het dorp behouden. En dat is goed nieuws voor Sliedrecht."

Ook directeur Ben Maelissa van Danser Group is enthousiast: ,,Wij zijn blij dat wij met ons bedrijf in de gemeente Sliedrecht kunnen blijven. En erg tevreden met het feit dat de gemeente ons deze locatie aangeboden heeft."

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie