Wethouder Hanny Visser en de vloggers van de schoolbrengdagfilm.
Wethouder Hanny Visser en de vloggers van de schoolbrengdagfilm. Hans Appeldooren

Henri Dunant school scoort met video Schoolbrengdag

lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 20 december heeft wethouder Hanny Visser (onderwijs) een cheque uitgereikt aan de Henri Dunant school in Sliedrecht. De cheque met een bedrag van maar liefst 500 euro ontving de school vanwege hun meest creatieve bijdrage en verslag van de provinciale Schoolbrengdag. De overhandiging vond plaats in de school aan de Kerkstraat 15. De SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag vond plaats op 20 september. Alle ouders en leerlingen werden opgeroepen om lopend of op de fiets naar school te komen voor een rustigere en veilige schoolomgeving. Daarnaast is het goed voor het milieu en doen leerlingen de noodzakelijke ervaring op in het verkeer.

De jury heeft gekozen voor de Henri Dunant school vanwege de aanpak voor een totale verkeersdag op 20 september met alle leerlingen van groep 1 tot en met 8. Hierbij zijn alle activiteiten ook nog eens op een leuke wijze met de leerlingen gefilmd en in een video van een half uur verwerkt. Opvallende activiteiten op 20 september waren het blote voeten pad, de verkeersbordenspeurtocht, schoolroutes in het buitenland en de fietskeuring. En natuurlijk de afsluiter op het schoolplein met alle kinderen in de video!

Verkeerseducatie
SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het provinciale en regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Sliedrecht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Sliedrecht.

advertentie
advertentie