Blije kinderen geven een grote cheque voor zieke kinderen
Blije kinderen geven een grote cheque voor zieke kinderen José Kraayeveld

Leerlingen Roald Dahl houden sponsorloop voor zieke kinderen

21 december 2018 om 16:51 lokaal Deel je nieuws

Kinderen rennen zich rot om zoveel mogelijk geld binnen te halen

SLIEDRECHT. Ook in 2018 zette basisschool Roald Dahl een speciale groep kinderen in het zonnetje. De leerlingen van de school hebben op 1 november voor kinderen die ziek zijn een sponsorloop gelopen. De opbrengst hiervan wordt over de stichting Make A Wish Nederland en Vrienden van het Sophia kinderziekenhuis verdeeld.

Na eerst gehoord te hebben waarom zij zo hun best zouden kunnen doen om lekker te lopen en zo geld voor de zieke kinderen bij elkaar te brengen, gingen alle leerlingen per groep naar het speelveldje bij de school. De kinderen kregen eerst een warming up op swingende muziek van gymmeester Jordi om op deze koude dag, het was maar zes graden, goed voorbereid te gaan rennen. Ze waren heel fanatiek, mede door de aanmoedigingen van hun ouders en andere belangstellenden. Al snel gingen bij de meeste kinderen de jassen uit en de mutsen af, al gauw verschenen de rode koontjes en werd er gepuft, en maar rondjes blijven lopen zoveel als ze konden. Iedere keer even langs de stempeltafel waar de juffen en de mensen van Make A Wish en het Sophia kinderziekenhuis hun kaart afstempelden, sommigen konden er bijna niet genoeg van krijgen. Dit had tot resultaat dat de opbrengst van de sponsorloop hoger was dan verwacht. De leerlingen hebben uiteindelijk € 3576,00 bij hun sponsors opgehaald. Een geweldig bedrag.

Dit bedrag van de sponsorloop werd op de kerstavond van de Roald Dahlschool door middel van een cheque overhandigd aan Sam Thorig, namens de stichting Make A Wish Nederland en Maarten Barneveld, oud leerling en nu anesthesist in het Sophia kinderziekenhuis. Zij konden dus beiden een grote cheque meenemen waarmee Make A Wish weer de liefste wens van zieke kinderen kan vervullen en in het Sophia weer leuke dingen gedaan kunnen worden.

Tijdens de kerstavond hebben de leerlingen van de obs Roald Dahl het lied "That's what friends are for" van Dionne Warwick gezongen voor de kinderen in het Sophia kinderziekenhuis. Twee dagen later konden  de kinderen die daar liggen naar deze opname kijken.

De school is supertrots op de inzet van alle leerlingen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie