Sliedrecht wijst gebied aan voor carbidschieten

lokaal

SLIEDRECHT Carbidschieten is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Om die Hollandse traditie ook in Sliedrecht veilig te laten plaatsvinden, heeft de gemeente één gebied aangewezen waar carbidschieten is toegestaan.

Op maandag 31 december kunnen mensen die willen carbidschieten van 12.30 tot 17.00 uur terecht op het parkeerterrein achter De Lockhorst. De gemeente laat het gebied afzetten met hekken.

Er zijn toezichthouders aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt. Om persoonlijk letsel en eventuele schade te voorkomen is het niet toegestaan om met melkbusdeksels te schieten.

Burgemeester Bram van Hemmen wil met de maatregelen twee dingen bereiken: ,,Carbidschieten is een mooie Hollandse traditie. Met deze maatregel zorgen we ervoor dat carbidschieten ook in Sliedrecht op een veilige manier kan plaatsvinden. Door het op één plek toe te staan voorkomen we ook eventuele schade en beperken we de overlast in de rest van het dorp."

De gemeente, politie en brandweer spannen zich gezamenlijk in om de jaarwisseling zo ordelijk mogelijk te laten verlopen en gevoelens van onveiligheid zoveel mogelijk te beperken.

advertentie
advertentie