Sluiting bedrijfspand na vondst drugslab

lokaal

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen heeft besloten dat een bedrijfspand aan de Leemansstraat in Sliedrecht voor zes maanden dicht moet. Reden voor de sluiting is de ontdekking van een drugslab door de politie op 8 november.

De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Die geeft hem de mogelijkheid om panden te sluiten op het moment dat daar harddrugs worden gevonden.

Het is voor de eerste keer dat de gemeente Sliedrecht om deze reden een pand sluit. Nadat het drugslab was ontdekt, heeft de gemeente allerlei procedures doorlopen om tot sluiting van het pand te kunnen overgaan. Dat heeft enige tijd gekost.

VEILIGHEIDSGEVOEL In een toelichting op zijn besluit zegt burgemeester Van Hemmen: ,,We willen een krachtig signaal geven dat voor dit soort bedrijvigheid geen plaats is in Sliedrecht. Om die reden sluit ik dit bedrijfspand voor een half jaar. Het gaat om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelheden harddrugs die zijn aangetroffen."

advertentie
advertentie