Inzamelen kerstbomen en vuurwerkafval groot succes

5 januari 2019 om 14:22 lokaal

SLIEDRECHT Het inzamelen van kerstbomen en vuurwerkafval was vandaag een groot succes. Tussen 10.00 en 15.30 leverde een kerstboom 50 eurocent op. Een volle zak vuurwerkafval was goed voor een euro. In totaal zijn vandaag 1399 kerstbomen en 752 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Dat is veel meer dan een jaar geleden.

Het leeuwendeel van de opbrengst komt voor de rekening van kinderen uit Sliedrecht. Velen van hen waren de hele dag in de weer. Ze kwamen kerstbomen en vuurwerkafval brengen met skelters, bolderkarren, rijdende vuilcontainers of ze sleepten kerstbomen mee achter hun fiets.

De aanwezigheid van de stichting Samen voor Sliedrecht was een mooie aanvulling op de inzamelactie. De warme chocolademelk en de broodjes met worst vonden gretig aftrek. De gemeente Sliedrecht bedankt de vrijwilligers van de stichting voor hun inzet.

In totaal heeft de gemeente Sliedrecht 1452 euro betaald voor de ingeleverde kerstbomen en het vuurwerkafval. In vergelijking met vorig jaar is ongeveer 600 euro meer uitgekeerd. De 1399 kerstbomen worden versnipperd en de restanten ervan worden verwerkt tot compost. Het vuurwerkafval gaat de verbrandingsoven in.

De gemeente Sliedrecht bedankt alle kinderen voor hun inzet waarmee ze een prachtige bijdrage hebben geleverd aan het schoon houden van Sliedrecht.

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie