The Moonshine viert tweejarig bestaan

18 januari 2019 om 12:43 lokaal

SLIEDRECHT The Moonshine viert zaterdag 19 januari haar tweejarig bestaan met de Amerikaanse band Arkansause

Arkansause is een vierkoppige stringband, ze maken uitsluitend gebruik van snaarinstrumenten, uit het Noordwesten van Arkansas. Ze omschrijven zichzelf als een genre-hopping band die graag de regels wat buigen en de scheidingslijnen tussen verschillende genres overschrijden. Het unieke geluid van Arkansauce is dan ook een combinatie van Bluegrass, Newgrass, Folk, Americana, Country, Blues en verrassend genoeg ook Funk.

De band werd opgericht in 2011 door Ethan Bush, Zac Archuleta en Stephen Jolly, die ook het eerste album "Hambone" zouden uitbrengen. Niet veel later werd het drietal versterkt door Tom Andersen en Adams Collins, die hielpen de band het meer volwassen geluid te geven dat nodig was voor hun tweede album "All Day Long". Na het vertrek van Stephan Jolly ging de band door als viertal en brachten in 2017 hun derde album " If I Were You" uit.

Een show van Arkansauce loopt over van de krachtige harmonieën, complexe melodieën en intrigerende ritmes. De band zoekt de intieme band met het publiek en wil samen met hen genieten van alles wat hun muziek en het leven in petto hebben. Hierdoor kan Arkansauce in Amerika inmiddels rekenen op een groot aantal trouwe volgers en tourde de band in de loop der jaren door zo'n beetje alle staten die het land rijk is.

De eerste set begint rond 22.00 uur en de entree is gratis. Deze dag wordt al vroeg begonnen aan de Stationsweg nummer 3 met Rocking for Gambia om 16.00 uur met The Leftovers en Blake Middle en tussendoor DJ Ries.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie