Afbeelding
Richard van Hoek

Koninklijke Onderscheiding voor ds. G.J. Mink

29 januari 2019 om 13:13 lokaal

SLIEDRECHT Burgemeester Van Hemmen reikte vrijdag 25 januari in de Grote Kerk van Sliedrecht een Koninklijke Onderscheiding uit aan ds. G.J. Mink. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ds. Mink ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding tijdens de jubileumuitgave van de Roodletterbijbel, Het Boek, waaraan hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

Ds. G.J. Mink wordt gekwalificeerd als 'een persoon die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'. Hij ontvangt de onderscheiding dan ook op grond van al zijn vrijwilligersactiviteiten (al dan niet werk gerelateerd) én omdat hij zijn hoofdfunctie, die van predikant, op een voorbeeldige manier uitvoert.

Zo is hij onder meer op vrijwillige basis predikant in andere gemeenten. Daarnaast was hij lid van de Generale Synode van de PKN en sinds 2013 voorzitter van de Raad van Advies voor Gereformeerd Belijden en betrokken bij de Lithurgiecommissie. Ook schreef hij diverse boeken van christelijke signatuur.

Ds. G.J. Mink is predikant sinds 1983 en sinds 21 mei 2016 als predikant verbonden aan de Grote Kerk van Sliedrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie