Word collectant en help slachtoffers van oorlogen en rampen wereldwijd

lokaal Deel je nieuws

Van 24 t/m 30 maart vindt de jaarlijkse ZOA-collecteweek plaats. De opbrengst zal gaan naar slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld. Om de collecte zo goed mogelijk uit te voeren en tot een succes te maken, zoekt ZOA vrijwilligers. Helpt u mee met collecteren? 

Wereldwijd zijn er momenteel ruim 68 miljoen vluchtelingen en het worden er steeds meer. Denk aan de Rohingya in Myanmar die huis en haard achter hebben moeten laten. Of aan Jemen, waarvan de beelden van extreme honger onze woonkamers binnenkomen. Veel inwoners zijn direct afhankelijk van humanitaire hulp. Deze mensen zijn alles kwijt en hebben dringendhulp nodig. We zoeken nog collectanten om onder andere deze mensen te helpen. Voor u een uurtje of een avondje inzet, voor hen hoop op een betere toekomst!

ZOA helpt met de opbrengst van de collecteweek mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of natuurramp en daardoor alles zijn kwijtgeraakt. Dat doet ZOA door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Daarnaast helpen ze deze mensen ook om na een ramp hun leven weer op te bouwen. 

Helpt u mee?
Ervaar dat u het verschil kunt maken. Het collecteren kost gemiddeld een uur tijd. Meld u aan via www.zoa.nl/ikdoemee

advertentie