Een trotse Miranda de Koning,Ronella en Jan-Kees Aantjes voor het Middelpunt.
Een trotse Miranda de Koning,Ronella en Jan-Kees Aantjes voor het Middelpunt. Kelly petrie

Een huis voor de wijk

24 februari 2019 om 07:29 lokaal

SLIEDRECHT De bewoners uit de Oude Uitbreiding hebben het maar getroffen. 't Middelpunt, ook wel bekend als: 'Huis voor de wijk' aan de Middeldiepstraat 23 in Sliedrecht, faciliteert een laagdrempelige en gastvrije inloopruimte waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en terecht kunnen voor een luisterend oor.

door Kelly Petrie

Miranda de Koning, een van de initiatiefnemers, denkt met plezier terug aan de tijd toen er alleen nog maar plannen waren. ,,Het idee is ooit ontstaan na het volgen van een klassikale cursus. Er was behoefte aan meer sociaal contact buiten de lesuren om, maar een geschikte ruimte hadden we daar niet voor", aldus Miranda. Ook Jan Kees Aantjes en zijn vrouw Ronella steken vrijwillig een hoop liefde en energie in deze mooie onderneming. ,,Met de viering van het 1-jarig bestaan op 8 maart in het vooruitzicht leek het mij een mooi idee om 't Middelpunt weer even onder de aandacht te brengen. Het Middelpunt draagt een warm hart voor de 'Oude Uitbreiding' in Sliedrecht. We willen in de wijk graag een positieve bijdrage leveren om mensen bij elkaar te brengen. Hoewel we dit doen vanuit onze christelijke levensovertuiging, willen we daarbij geen onderscheid maken; we willen er zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, nationaliteit, ras, levensovertuiging, enz. Dus ook als je niet in deze wijk woont en graag eens andere mensen zou willen ontmoeten, je bent meer dan welkom'', aldus Jan Kees.

Vrijwilligers organiseren wekelijks allerlei activiteiten met een sociaal karakter. Miranda: ,,In de Oude Uitbreiding ontvangen de bewoners hiervan een overzichtelijke flyer en kunnen zich opgeven via onze website. Omdat de ruimte beperkt is, moeten we soms passen en meten en weten we graag hoeveel soepkommen er gedekt moeten worden.'' In de sfeervolle huiskamer wordt er dus naast haak- en spelmiddagen ook gezamenlijk gegeten en gedronken. Zo is er bijna iedere maand wel een soep&spel avond of kan je aanschuiven voor een stamppotje.

Een enthousiaste Ronella: ,,Zo leuk om met grote regelmaat dezelfde mensen terug te zien. Daar doe je het voor!'' Naast deze sociale activiteiten bied 't Middelpunt samen met familie De Koning kortdurende gastopvang aan voor mensen die even niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld om even op adem te komen of omdat het thuis niet gaat. Maar ook in verband met een tijdelijk verblijf in Nederland of cursus/stage in de regio. ,,We bestaan dus bijna een jaar en merken dat we echt in een grote behoefte voorzien. Daarvoor zijn we nu druk bezig om de website te professionaliseren,nog meer te gaan doen met social media en hopelijk in de toekomst ook meer dagdelen open te kunnen zijn. We willen niemand voor een dichte deur laten staan'', aldus Jan Kees. Voor meer informatie over 't Middelpunt, de opvang en de viering van het 1 jarige bestaan, kunnen mensen terecht op www.hetmiddelpunt.net. De ruimte is ook beschikbaar voor andere ondernemingen mocht hier vraag naar zijn. De stichting is afhankelijk van vrijwilligers, dus als iemand het leuk lijkt om de bewoners te vergezellen met de koffie&kletskoek ochtend of het heerlijk vind om een pannetje soep langs te brengen? Wacht niet langer en ga eens kijken wat het Middelpunt voor u en andersom kan betekenen.

Kelly Petrie

advertentie
advertentie