Paasconcert met The Martin Mans Formation

31 maart 2019 om 08:12 lokaal

SLIEDRECHT Woensdag 10 april om 20.00 uur zingen 'The Martin Mans Formation' en de Rotterdamse Vocalgroup VOICE onder leiding van Martin Mans in de Grote Kerk in Sliedrecht. Tezamen brengen ze een programma ten gehore met het thema 'Daarom Pasen'. Jantine Kalkman speelt trompet en Jacqueline Meijer vertolkt de sopraansolo's. Op het programma staan indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen zoals: ''t Is middernacht, Eli, Eli, Lama Sabachthani, en De Kruisweg.' Daarnaast brengen ze delen uit Bachs beroemde Mattheus Passion ten gehore. Bijzonder daarbij zijn de solo's van Jan Scheper en Gerco Blom.

Hendrik van Veen, afkomstig uit Urk, bespeelt het orgel en de vleugel en brengt een instrumentale solo ten gehore. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig waarvoor de passie- en paasarrangementen zich goed laten lenen.

Het concert is een initiatief van de organisatie 'Koren in de Kerk' die zich inzet voor de Stichting 'Kerk in Actie', die talloze projecten opzet om mensen te ondersteunen in derdewereldlanden die onder de armoedegrens leven. Het is tijdens het concert mogelijk donateur te worden van 'Kerk in Actie'. Ieder nieuwe donateur ontvangt twee gratis cd's. Tijdens de samenzang is een collecte die ten goede komt aan 'Kerk in Actie'

Toegang is 10 euro en reserveren via www.martinmans.nl of op 'Zingen in de Kerk'.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie