College besluit over parkeren grote voertuigen

5 april 2019 om 12:03 lokaal

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht heeft onderzocht hoe het parkeren van vrachtauto's en grote bestelbussen beter kan in Sliedrecht. Het parkeren van vrachtauto's en grote bestelbussen zorgt al enige tijd voor discussie. Daarom heeft de gemeente onderzocht op welke manier het parkeren van deze grote voertuigen beter geregeld kan worden.

Het college van B&W heeft op 26 maart besloten dat Sliedrechtse vrachtautochauffeurs een ontheffing kunnen krijgen voor het parkeren van hun voertuig op een aantal aangewezen locaties op Nijverwaard en Kerkerak. Voor andere grote voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter (meestal grote bestelbussen) worden er in de wijken locaties aangewezen waar deze mogen staan.

Samenwerking Bij dit onderzoek zijn eigenaars van grote bestelbussen, ondernemers en vrachtautochauffeurs betrokken geweest. Samen hebben zij bekeken welke oplossingen er mogelijk zijn. Hieruit is een plan ontstaan dat op 11 maart . tijdens een inloopmoment is gepresenteerd aan belanghebbenden en inwoners. Het plan is naar aanleiding van de opmerkingen van de bezoekers op diverse locaties aangepast.

Wethouder Ton Spek: ',,We zijn met elkaar in gesprek gegaan, zowel met de inwoners als met de bezitters van grote bestelbussen en vrachtauto's. Ik ben tevreden dat er een plan ligt wat gezamenlijk tot stand is gekomen. Met dit besluit zijn we weer een stap verder gekomen voor een mooi Sliedrecht."

Op www.sliedrecht.nl is de kaart met aangewezen locaties te zien. Op 1 mei 2019 wordt het plan in werking gesteld.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie