Carola de Jong, Michael Groen en Angela Schoneveld voor het pand van Philafeest
Carola de Jong, Michael Groen en Angela Schoneveld voor het pand van Philafeest Kelly Petrie

Samen in beweging komen

lokaal

SLIEDRECHT Philafeest , Yulius Inloop Sliedrecht en SOJS slaan de handen ineen en bieden vanaf 16 april iedere dinsdagmiddag 'samen sporten en bewegen' aan.

door Kelly Petrie

Carola de Jong, activiteitenbegeleider bij Yulius vertelt enthousiast over de samenwerking. ,,Yulius is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen. Iedereen weet dat sporten en bewegen hieraan een positieve bijdrage kan leveren."

Angela Schoneveld, activiteitenbegeleider bij Phildadelphia, locatie Philafeest sluit zich hier helemaal bij aan: ,,Ons motto luidt niet voor niets 'het beste uit jezelf'. Bij Philafeest werken we met een andere doelgroep. Wij van Philadelphia zijn er voor de mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en bieden op locatie Philafeest een werk en dagbesteding aan. Mensen met een beperking, in welke vorm dan ook, vinden niet altijd aansluiting bij sportverenigingen. Dat is jammer, want bewegen en sporten is leuk en gezond. De sport- en spelgroep is echt gericht op beweging. Door bijvoorbeeld gezamenlijk een potje badminton of volleybal te spelen, willen we voornamelijk werken aan het verbeteren van conditie, maar door teambuilding ook aan de sociale aspecten. Sociale interactie is naast bewegen een van de belangrijkste punten voor een goede gezondheid.

[DIENSTVERLENING] Een deskundige sportleraar kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor is Michael Groen, combinatiefunctionaris van sport en cultuur van SOJS aangeschoven. Groen: ,,Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) richt zich op alle Sliedrechtse kinderen en jongeren van 8 tot en met 26 jaar. Doordat we nu de handen ineen slaan met Philafeest en Yulius, is er voor iedereen een goede begeleiding aanwezig. Nogmaals, het maakt dus niet uit hoe jong of oud je bent. Je wel of geen beperking hebt. Iedereen is welkom." Samen bewegen motiveert en is daarnaast ook een stuk gezelliger, aldus Michael. ,,We sluiten het uur daarom ook gezamenlijk af met tijd voor een praatje en drankje."

,,Ook zeer leuk nieuws", valt Carola de Jong nog in, ,,we hebben met de collecte van afgelopen week voor het fonds gehandicaptensport ruim 700 euro op mogen halen. De helft van deze opbrengst gebruiken we om materialen aan te schaffen voor de sportmiddagen in de Inloop."

Ook enthousiast geworden om in beweging te komen of om te helpen als vrijwilliger bij de sport- en spelactiviteiten? Kom dan dinsdagmiddag 16 april om 13.30 uur naar de Inloop, Sliedrecht Centrum,Yulius, aan de Frans Halsstraat 1. Aanmelden is niet nodig.

advertentie