Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Uitstel van betaling winkels Miller & Monroe

lokaal

SLIEDRECHT (ANP) Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf is de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat 72 vestigingen heeft in Nederland en 160 in Duitsland. In totaal werken er 550 mensen bij Vidrea en er is ook een filiaal in Sliedrecht.

Miller & Monroe is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele. Vidrea heeft die winkels omgevormd tot een breder concept onder een nieuwe naam voor dezelfde doelgroep, met naast mode ook onder meer kussens, vazen en andere lifestyleproducten voor in huis.

Vidrea hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open. Het bedrijf is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven.

Het bedrijf wijst ook met de beschuldigende vinger naar negatieve berichten in de media vorige maand over de financiële problemen. Daardoor eisten meerdere leveranciers vooruitbetaling en zette uiteindelijk huisbankier ABN AMRO de kredietvoorziening stop.

Vidrea Retail is een dochter van modehuis Victory & Dreams. Onlangs zei eigenaar Lex Hes nog in een interview in De Telegraaf dat zijn bedrijven last hadden van een valse balansgarantie van de verkoper van Vögele in Duitsland. Het concept van Miller & Monroe zou volgens hem goed zijn.

advertentie