Afbeelding
Huis in richten

5 tips om je huis feng-shui in te richten

15 april 2019 om 09:05 lokaal

Je huis is dé plek waar je even helemaal tot rust kan komen en jezelf thuis kan voelen. Maar soms lijken bepaalde ruimten in je woning toch niet helemaal 'lekker' aan te voelen; wat je ook doet. Die ene slaapkamer waar je jezelf ongemakkelijk voelt, of dat ene hoekje in de keuken waar je liever niet komt. De kans is groot dat dit met de energie in de woning te maken heeft. Volgens Feng Shui is je huis dan ook een weerspiegeling van jezelf. Door je woning helemaal feng-shui in te richten, zorg je ervoor dat ook jij hier weer helemaal tot rust te komen.

1. Feng-shui verandert ieder jaar
Volgens de Chinese kalender staat ieder jaar weer in een nieuw thema; dit jaar is bijvoorbeeld het jaar van het aarde varken. Dit betekent dat bepaalde elementen (water, lucht, vuur en aarde) op bepaalde locaties terug zouden moeten komen om een beter gevoel te creëren; en ook dit verschilt per persoon. Heb jij bijvoorbeeld de horoscoop Ram, dan zal jouw woning weer meer behoefte hebben aan aardetinten dan iemand met een sterrenbeeld in het water element. Meer over je horoscoop en sterrenbeeld vind je op Jouwmysterie.nl.
2. Houd een grote schoonmaak
Haal alles van vloer en muren en houd eens een grote schoonmaak. Je zult zien dat je na deze grote schoonmaak een stuk lekkerder in je vel zit, en dat je woning direct fijner aanvoelt. Gooi alle kleine rommeltjes in de prullenbak, en zorg ervoor dat je huis niet overvol is met allerlei kleine spulletjes. Hoe minder rommel, hoe meer rust je zult ervaren.
3. Haal de natuur naar binnen
Planten zijn ontzettend belangrijk om de luchtkwaliteit in de woning hoog te houden, maar zorgen ook nog eens voor een aangename sfeer. Volgens feng-shui zijn planten bij uitstek geschikt om negatieve energie tegen te gaan, en hebben ze daarnaast ook nog eens een positief effect op je chi. Hoe meer planten in huis, hoe beter!
4. Houd elektrische apparaten uit de slaapkamer
Hoe minder elektrische apparaten jij in de woning hebt, hoe beter. Het elektromagnetisch veld dat van deze apparaten afkomt brengt namelijk storingen in de energie; en heeft een negatief effect op je chi. Zeker in de slaapkamer kan dit tot problemen leiden.
5. Vul je huis met positiviteit
Wat maakt jou gelukkig? Een mooie bos rozen op de keukentafel, een mooi stuk kunst aan de muur of misschien wel allerlei leuke decoratieve items? Voeg zoveel mogelijk dingen toe aan de woning die jou gelukkig maken.

advertentie
advertentie