Afbeelding
Beursfoon KTM team

Lotte van Drunen komt dichtbij Europese zege in Denemarken

14 mei 2019 om 10:04 lokaal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team is in de selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc in het Deense Slagelse dichtbij de eindzege gekomen. Lotte kwam in de eerste manche te laat aan op een tweede plaats om de kopman nog te kunnen bedreigen waardoor ze als tweede finishte. In de tweede manche streed ze tot aan de finish om de zege maar kwam net iets tekort en werd opnieuw als tweede afgevlagd.

De weersvoorspellingen waren goed en Lotte keek dan ook vol enthousiasme uit naar de wedstrijd. Het circuit van Slagelse heeft een harde ondergrond met een klein laagje zand en heel veel springbulten.

In de vrije training had Lotte het gelijk goed naar haar zin op het circuit en wist een derde tijd op de klok te zetten. Na een aantal tips en adviezen wist ze in de tijdtraining na een aantal snelle ronden een tweede tijd neer te zetten. Lotte was hier tevreden mee maar wist dat er nog een aantal verbeterpunten waren. In de kwalificatieheat kwam ze niet heel goed uit de start en draaide rond de vijfde plaats de eerste bocht in. Gelijk in de eerste ronde wist ze door te stoten naar een vierde plaats en een ronde later nam ze ook de derde plaats over. Ook de tweede man wist ze van zijn positie te verdringen maar opdat moment was de kopman al te ver weg waardoor Lotte de aansluiting niet meer kon vinden en als tweede over de finish kwam.

In de eerste manche pakte ze een redelijk goede start en begon als vijfde aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd wist ze de derde en vierde man te passeren maar de kopman was alweer te ver weg. Lotte reed een gecontroleerde wedstrijd en kwam op een goede tweede plaats over de finish.

In de pauze nam Lotte samen met haar broer de tijd om het circuit in haar op te nemen en namen ook de start goed door. Bij de start van de tweede manche kwam ze goed weg en wist als leidster aan de wedstrijd te beginnen. Lang wist ze stand te houden op de eerste plaats maar met nog twee ronden te gaan werd ze gepasseerd. Lotte nam hier geen genoegen mee en sloeg gelijk terug. Heel even wist ze de koppositie vast te houden maar kwam uiteindelijk 1 seconde tekort om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten en werd tweede.

Met tweemaal een tweede plaats eindigde ze ook in het dagklassement op een tweede plaats. In de tussenstand voor de finalewedstrijd in Loket, Tsjechie bezet Lotte ook de tweede plaats. Aankomend weekend staat er voor de dame uit Sliedrecht een ONK wedstrijd op de planning in Eersel. Hier zal ze aan de start komen in de 65cc grote wielen. De voorrondes van het Europees Kampioenschap gaan over twee weken verder in het Duitse Reutlingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie