Opening speelplek Kilstraat
Opening speelplek Kilstraat Richard van Hoek Fotografie

Speelplek Kilstraat feestelijk geopend

29 mei 2019 om 21:15 lokaal

SLIEDRECHT De vernieuwde speelplekken van 2019 zijn woensdag officieel geopend. De feestelijke opening vond plaats in de Kilstraat. Wethouder Ton Spek opende samen met een aantal kinderen, officieel de speeltuin. Na het officiële gedeelte was er voor iedereen popcorn en koan er naar hartenlust gespeeld worden op de nieuwe speeltoestellen.

Inwoners konden hun wensen met betrekking tot de speel- en sportplekken in de Rivierenbuurt-Noord, Molendijk, Baanhoek-West en Rivierdijk-West doorgeven aan de gemeente. Op basis van onder andere deze wensen is per speelplek een ontwerp gemaakt. Vorig jaar organiseerde de gemeente een stemmiddag. Buurtbewoners konden tijdens deze middag stemmen op hun favoriete ontwerp. De uiteindelijke ontwerpen zijn aan de hand van een flyer huis aan huis gepresenteerd en vervolgens uitgevoerd.

De herinrichting van speelplekken is een uitwerking van het 'Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte' dat op 10 mei 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. Tot en met 2020 worden buurt voor buurt de speel- en sportplekken opgeknapt.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie