Hopelijk is het ook dit jaar weer goed weer op de Kerkbuurtbraderie.
Hopelijk is het ook dit jaar weer goed weer op de Kerkbuurtbraderie. Archief BDUmedia

Braderie op de Kerkbuurt

lokaal

SLIEDRECHT Op de Kerkbuurt wordt komende zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur de jaarlijkse braderie gehouden. Het overgrote deel van de winkeliers heeft een of meer kramen met aantrekkelijke aanbiedingen. Voor de kinderen wordt een kleedjesmarkt gehouden. Het Merwedeplein staat die dag in het teken van Braziliaanse zang en dans.

door Ria Scholten

Jeffrey van Mourik is samen met zijn vader Bas en leden van het Actiecomité Kerkbuurt druk bezig met de voorbereidingen. ,,We hopen dat we net als vorig jaar met elkaar kunnen genieten van een gezellige braderie onder uitstekende weersomstandigheden", laat hij weten. ,,Behalve de plaatselijke ondernemers staan er ook standhouders uit de Alblasserwaard met producten, die normaliter niet op de Kerkbuurt verkrijgbaar zijn. Zo staat er een kraam met brocante. Een slager bereidt ter plaatse heerlijke barbecueproducten.

Jeffrey vertelt verder: ,,Voor de kinderen is er uiteraard ook het een en ander te doen. Zij kunnen zich gratis laten schminken en op de Kerkbuurt Oost wordt voor hen een vrijmarkt georganiseerd. De markt begint ter hoogte van de winkel van Anne de Vries. De kinderen mogen worden begeleid door een ouder of verzorger. Er zijn nog een paar plekjes vrij. De plaatsen worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Aanmelden is mogelijk bij Brasserie De Dijk. De kosten bedragen één euro, inclusief een ijsje."

Op het Merwedeplein verzorgen de leden van de Capoeirashow MCN meerdere optredens. Het publiek kan genieten van een show van Capoeira, Maculele en Samba. De Capoeiristas hebben de afgelopen jaren op uitnodiging optredens verzorgd in Nederland, België en Frankrijk. Deze jonge mensen zijn allen verbonden aan het Capoeira-opvangproject Meninos Capoeiristas do Natal (MCN) uit de wijk Bom Pastor in het Braziliaanse Natal. Doel van dit project is het stimuleren, ondersteunen, uitdagen en begeleiden van kansarme kinderen van 4 tot 18 jaar uit de wijk. Zij gaan collecteren voor dit goede doel.

advertentie