Afbeelding
Politie

Boetes bij grote verkeerscontrole in Sliedrecht

2 februari 2018 om 11:40 lokaal

SLIEDRECHT – De politie heeft deze week een grote verkeerscontrole gehouden in Sliedrecht. Dit gebeurde tussen 15.00 en 22.00 uur in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie vaker plaatselijk acties om inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en op te sporen en zo High Impact Crimes (HIC) en Mobiel Banditisme tegen te gaan. Uit analyse van politiecijfers is gebleken dat de avonduren aandacht behoefde voor een actie als deze.

In de middag werd het verkeer op de Rivierdijk, Sliedrecht ingaand en het verkeer op de A15 bij de afslag Sliedrecht-Oost door middel van kentekencontrole gecontroleerd. Hiervoor werd het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) van de politie gebruikt. Naast gebruik van het ANPR systeem werden ook steekproefsgewijs bestuurders langs de kant gezet en gecontroleerd op personalia, woonplaats en antecedenten. In de avond werd het verkeer op de A15 bij afslag Sliedrecht-West, Sliedrecht ingaand, gecontroleerd.

Meer dan 60 voertuigen zijn door de agenten gecontroleerd op een afzonderlijk ingerichte controleplek. Daarnaast zijn tijdens het voorbij rijden ook veel bestuurders geïnformeerd en gewezen op het doel van de controle en de Donkere Dagen periode zelf.

In totaal zijn er 7 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende feiten, waaronder het rijden zonder rijbewijs. Ook werd er hulp verleend aan een onwel geworden automobilist en werd diverse malen drugs aangetroffen in een voertuig. Verder hebben agenten op basis van gecontroleerde voertuigen en bestuurders diverse registraties en aandachtvestigingen, zoals een registratie voor de financiële recherche, in het politiesysteem opgemaakt. Ook werd er bij een persoon gesignaleerde een boete geïnd.

Foto's: Politie Drechtsteden Buiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie