Afbeelding
SHe Fotografie

Sportieve clinic om wijkbewoners te leren kennen

19 juni 2019 om 10:13 lokaal

H'VELD-G'DAM De wijk beter leren kennen en met elkaar in gesprek gaan op een ongedwongen manier. Dat is wat een aantal wijkagenten uit Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden willen bereiken met de triathlonclinic die ze zaterdag 22 juni in de Doetsekom aanbieden.

Zaterdag 13 juli vindt voor de eerste keer De Doetse Triathlon plaats in de Doetsekom in Giessenburg. Samen met GiGa Giessenlanden en Extrarunning uit Gorinchem organiseert openluchtzwembad de Doetsekom deze 1/8ste triathlon: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De uitgelezen kans om sportief bezig te zijn, maar dat is voor de agenten niet de belangrijkste reden om mee te doen aan dit evenement.

,,Een fit en gezond leven is voor iedereen belangrijk. Niet alleen voor agenten. Maar wij grijpen dit evenement vooral aan om op een leuke manier in contact te komen met de bewoners uit de wijken. Tijdens het evenement is dat wat lastig, want dan is iedereen natuurlijk druk aan het rennen, zwemmen of fietsen. Vandaar dat we deze clinic organiseren", legt Margreet De Goeij, wijkagent in onder andere Wijngaarden uit.

De clinic wordt op zaterdag 22 juni gegeven en start om 9.30 uur in de Doetsekom. Tiny Hol, Jaap Hartkoorn, Piet Tijssen en Margreet de Goeij zijn de wijkagenten van politie Lek en Merwede die het initiatief hebben genomen voor deze clinic. De Goeij: ,,Tiny Hol, wijkagent in Hardinxveld-Giessendam, kwam met het idee. En zo is het balletje gaan rollen. We lieten ons inspireren door een collega in Dordrecht. Die organiseerde een boksclinic in zijn wijk om zo de verbinding te zoeken met de wijkbewoners."

Jaap Hartkoorn, wijkagent in Hardinxveld-Giessendam is enthousiast over deze manier van werken. ,,Het is nog even afwachten of het echt aanslaat natuurlijk, maar ik denk dat het de kans is om met mensen in contact te komen die je normaal nooit spreekt of ziet. Dat is wat je als wijkagent wil bereiken; de stap naar het politiecontact makkelijker maken. Dat doen we ook al via onder andere de Praatjestafels, maar met deze sportieve clinic bereiken we weer een hele andere groep mensen." Het kan volgens Hartkoor niet uitgesloten worden dat dit soort activiteiten verder uitgebreid worden. ,,We zouden ook iets kunnen bedenken waarbij we bijvoorbeeld de kerken betrekken. Ook dan bereik je weer een hele andere groep mensen die de stap naar de politie anders misschien niet zo makkelijk maken."

Wie mee wil doen met de clinic op zaterdag 22 juni kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar bestuur@runabit.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie