Oprichting Stichting Pentachess

27 juni 2019 om 18:51 lokaal

PAPENDRECHT De afgelopen jaren hebben de 5 schaakverenigingen in de regio de handen ineengeslagen en voor jeugdviertallen de Merwede JeugdCompetitie opgezet. Op een aantal vrijdagavonden per jaar schaken dan ruim 90 jeugdschakers tegen elkaar. In vervolg op dit succes slaan de verenigingen in de regio (Schaakverenigingen Dordrecht, Pascal, Sliedrecht, Giessen/Linge en Meerkerk) de handen ineen en gaan meer gezamenlijke activiteiten voor jeugdige schakers organiseren.

Met de oprichting van Stichting PentaChess worden ook belangrijke stappen gezet in het aanbieden van schaaktrainingen op basisscholen in de regio en wordt op die manier zoveel mogelijk jeugd de mogelijkheid geboden om te leren schaken. Daarnaast zal de stichting gemotiveerde en getalenteerde schaakjeugd een passend trainingsaanbod en begeleiding bieden om op die wijze hun talenten op de 64 velden verder te ontwikkelen. De initiatiefnemers van de Stichting hebben al nauwe contacten met de basisscholen in de regio en willen die verder intensiveren om zo samen met de scholen passende programma's te ontwikkelen.

Buiten de reeds bestaande viertallen jeugdcompetitie zal de stichting PentaChess meerdere schaakevenementen en toernooien gaan organiseren om daarmee de trainingsinspanningen ook tot uitdrukking te kunnen laten komen in wedstrijden.

De ondertekening van het oprichtingsdocument van Stichting PentaChess was op 28 juni in het Denksportcentrum in Papendrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie