Afbeelding
Rotaryclub Kinderdijk

Inschrijving Fietsmolentocht Alblasserwaard geopend

15 juli 2019 om 11:55 lokaal

REGIO Via fietsmolentocht.nl is de inschrijving voor de jaarlijkse Rotary Fietsmolentocht van start gegaan. Ook deze zevende editie, die op zaterdag 28 september verreden wordt, volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst gaat naar 'Odensehuis Papendrecht'.

De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers. De tocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven.

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 9.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief medaille én een lot voor de loterij, 10 euro. Met het lot maken de fietsers kans op theaterbonnen, reischeques, high-wine bonnen en dinerbonnen.

Vorig jaar pedaalden bijna 500 deelnemers mee en werd 15.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Lach voor een Dag. Dit jaar gaat de opbrengst naar 'Odensehuis Papendrecht'. Een Odensehuis is een veilige informatie- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie uit de Alblasserwaard en hun naasten om zo lang mogelijk plezierig deel te nemen aan de samenleving en isolement te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie