Afbeelding
Mist

Zo rijd je veilig in mist

17 juli 2019 om 08:30 lokaal

In Nederland hebben we tussen de 40 en 90 mistdagen per jaar. Dat is niet alleen veel, maar ook gevaarlijk. De kans op ongelukken is namelijk een stuk groter als de wereld in een laagje mist is gehuld. Daarom is een autoverzekering ook zo onmisbaar. Wil je veiliger rijden in dichte mist? Volg dan deze 3 tips.

3 tips om veilig te rijden in dichte mist

1. Zet de mistlampen aan
Iedere auto heeft lampen die wel gemaakt lijken voor mistig weer: de mistlampen. Als je door mist, regen of sneeuw minder dan 200 meter kunt zien, dan ben je zelfs verplicht om deze lampen aan de voorkant van je auto te gebruiken. Pas als je minder dan 50 meter ziet door mist of zware sneeuw, is het tijd om de mistachterlichten aan te zetten. Maak dankbaar gebruik van deze lampen, want ze zorgen ervoor dat je een stuk meer ziet. Let wel goed op dat je ze niet onterecht aanzet. Je riskeert dan een boete van €140.
2. Zorg voor schone ruiten
De gemiddelde autoruiten zijn niet blinkend schoon. Dat is meestal geen probleem, tenzij het buiten mistig is. De combinatie mist en vieze ruiten is namelijk een no go. Het zorgt ervoor dat je nóg minder ziet en daardoor minder veilig rijdt. Houd de weersvoorspelling daarom goed in de gaten en geef je autoruiten een extra boenbeurt als er mist is voorspeld. Met een speciale glasreiniger zijn ze zo blinkend schoon.
3. Rijd rustiger dan normaal
Het is altijd een goed idee om niet te hard te rijden, maar zeker als het mistig is. Veel mensen weet niet dat je onbedoeld harder gaat rijden bij mist. Je hebt dan namelijk geen referentiepunt, waardoor je moeilijk kunt inschatten hoe snel je gaat en waar je naar toe rijdt. Rijd dus een tandje zachter en houd genoeg afstand van je voorganger.
Sluit je een autoverzekering af?
Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weet iedereen. Als het buiten mistig is, is de kans op ongelukken alleen nóg groter. Er wordt harder gereden dan normaal en minder afstand gehouden; het recept voor een ongeluk. Met een autoverzekering ben je gelukkig verzekerd voor schade aan je auto. En nee, zo'n verzekering hoeft niet veel geld te kosten. De verzekeringen van InShared zijn voordelig, eenvoudig online af te sluiten en betrouwbaar. Bereken hier wat je per maand kwijt bent aan premie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie