Politie pakt nep-monteur in Sliedrecht op

9 februari 2018 om 19:59 lokaal

SLIEDRECHT - De politie heeft een 33-jarige man uit Sliedrecht in zijn woonplaats aangehouden. Hij deed zich voor als monteur van het energiebedrijf en had op 6 en 7 februari op vier adressen in Sliedrecht en een in Molenaarsgraaf toegeslagen. De man belde telkens met een smoes bij oudere mensen aan.

Geld en sieraden
De slachtoffers moesten van de man de elektriciteitsmeter in de meterkast in de gaten houden, terwijl de man in hun woning de stopcontacten 'controleerde'. In plaats daarvan doorzocht de man de woningen en in twee gevallen ging hij er met geld en sieraden vandoor.

Samenwerking
De recherche van district Zuid-Holland-Zuid pakte het onderzoek direct op en kwam in samenwerking met het energiebedrijf al snel bij de identiteit van de verdachte uit. Hij werd in de loop van 9 februari op de Sonate in Sliedrecht aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Was u ook slachtoffer?
De politie sluit niet dat de man op meer dan vijf adressen heeft toegeslagen. Was u recentelijk ook het slachtoffer van deze nep-monteur? Neemt u dan contact op met de politie, ook als de man binnen is geweest en niets heeft weten mee te nemen. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van district Zuid-Holland-Zuid.

Peter Stam

advertentie
advertentie